Zal Bitcoin (BTC) Bulls Launch Back op 12.000 dollar in een Weekend Skit? Analisten wegen op als Tether (USDT) Market Cap schommelt.

Bitcoin (BTC), de eerste en grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie begon de week galant. Bitcoin-stieren in een veelgeprezen prestatie dreven de prijzen op tot 12.086 dollar. De rest van de crypto-markt volgde zoals te zien is in adembenemende rally’s die werden gehouden door Chainlink (LINK), Tezos (XTZ) en Compound (COMP).

Echter, Bitcoin werd afgewezen op het $12.000 sleutelniveau en stortte zich op $11.700, waardoor bijna $500 verloren ging. In de week werd Compound (COMP) adembenemende rally gestopt door YAM token implosie en andere DeFi cryptocurrencies.

Het belang van Bitcoin’s 12.000 dollar psychologisch niveau wordt opgemerkt omdat het wordt beschouwd als datgene wat Bitcoin zal aanzetten tot het hertesten van zijn absolute hoogtepunten van 20.000 dollar. Zodra de belangrijkste weerstand tussen $12.000 en $14.000 is verbrijzeld, zal Bitcoin praktisch geen weerstand meer ondervinden totdat het $20.000 bereikt, zo stellen analisten vast.

Bitcoin consolideert nog steeds rond het midden van de $11.000 en handelt momenteel op $11.913, met een winst van 1,14%.

Zal Bitcoin (BTC) Bulls Lancering terugkomen op $12.000 als Tether (USDT) Market Cap schommelt.

Weken terug nam Bitcoin een schot in de $12K belangrijke psychologische barrière, maar werd geconfronteerd met stijve weerstand als gevolg van het gebrek aan opvolging te midden van leveraged interest eerder deze week, Bitcoin stieren nam een ander schot, mogelijk gemaakt voor een deel door neutrale financiering tarieven, maar werd geconfronteerd met hetzelfde scenario.

Met name de meeste grote rally’s van Bitcoin vonden plaats in het weekend, wat analisten doet denken dat Bitcoin-stieren een nieuw schot kunnen lossen door de stijgende Tether-voorraad, waarvan wordt aangenomen dat die altijd aan de basis ligt van de Bitcoin-stierenrennen.

Coinmetrics gaf de waarde van de Tether (USDT) marktkapitalisatie vanaf 14 augustus meer dan 12 miljard dollar. Sommige analisten geloven dat de stijgende marktkapitalisatie van Tether positief is voor Bitcoin (BTC) op de lange termijn, terwijl sommige beleggers vrezen dat het de crypto-markt aan kwetsbaarheid onderwerpt.

Charles Edwards, een digitale vermogensbeheerder, merkte op dat het stijgende aanbod van Tether een katalysator is voor Bitcoin Evolution. Hij stelde dat de stijging van 26% in Tether een van de acht fundamentele factoren is die BTC omhoog drijft. Dit zei hij:

„Hoe kun je hier draaglijk zijn Bitcoin? – Portnoy in Bitcoin – Fed onderzoekt crypto dollar w MIT – Gold S/R flip – +26% Tether – 45% aanbod heeft zich niet bewogen in >2jr – Energiewaardestijging > prijs – Mijnbouw winstgevend & prijs in de buurt van Productiekosten – Accumulatie prijsstructuur“.

Dit is een versterking van wat hij eerder in een tweet zei dat „grote veranderingen in de marktkapitalisatie van Tether hebben geleid tot de prijs van Bitcoin in de afgelopen 1,5 jaar„.

Andere positieve macrofactoren die hebben geleid tot het bullish sentiment van Bitcoin zijn onder andere de institutionele adoptie, de verzwakking van de Amerikaanse dollar te midden van liquiditeitspompen, wat sommige analisten ertoe aanzet om nieuwe hoogtepunten voor BTC te voorspellen voor 2021.

Bitcoin (BTC) en Goudcorrelatie zijn ook van belang.

Nadat Bitcoin zich had hersteld van het bloedbad op de markt in maart, toonde het een ontkoppeling van de voorraden, terwijl het zijn correlatie met goud begon. Op grotere schaal groeide de correlatie tussen Bitcoin en goud een maand later, tot 68% voor een kleine terugtrekking.

Analisten pleiten echter voor voorzichtigheid bij het gebruik van goud om de prijsactiviteit van Bitcoin af te leiden vanwege een lage correlatiecoëfficiënt van drie maanden, die momenteel 15% bedraagt.

Met name goud en Bitcoin zijn door de recente monetaire versoepeling gestimuleerd, als dit scenario zich uitbreidt, dan kan de correlatie tussen goud en Bitcoin op de middellange termijn heel belangrijk zijn om op te letten.

Comments are closed.

Post Navigation